ПРЕС РЕЛІЗ

1. Наші новини

ПРЕС РЕЛІЗ

ПАТ «УКРАЇНСЬКА ІННОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ»

починає стягнення заборгованості за кредитом ТОВ «Укрполіскорм» із власників іпотечних квартир, розташованих у ЖК «Софія Київська».

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «УКРАЇНСЬКА ІННОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ», яке продовжує свою діяльність на підставі Статуту в редакції від 18.03.2017 року шляхом зміни найменування з ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРІНКОМ» на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «УКРАЇНСЬКА ІНОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ», яке є набувачем всіх прав та обов’язків ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ ІННОВАЦІЙНИЙ БАНК» та ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРІНКОМ».

У 2012 році Товариству з обмеженою відповідальністю «Укрполіскорм» ПАТ «УКРІНБАНК» було надано кредит.

В забезпечення виконання зобов’язань за кредитним договором, крім іншого, були надані майнові права на об’єкти будівництва, що знаходяться за адресою: Київська область, Києво – Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Горького, власником якого є Іпотекодавець, а саме:

• 9-ти поверховий 149 – ти квартирний будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями;
  • 9-ти поверховий 162 – х квартирний будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями;
  • 9-ти поверховий 242 – х квартирний будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Однак, незважаючи на наявну заборговансть за кредитним договором, керівництво ТОВ «Укрполіскорм» прийняло рішення та незаконно, з порушенням номр чинного законодавства, без згоди Іпотекодержателя (ПАТ «УКР/ІН/КОМ»), здійснило відчуження 270 квартир фізичним особам. Ці факти  на цей час є предметом розгляду в рамках криманального провадження .

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про іпотеку, у разі порушення іпотекодавцем обов’язків, встановлених іпотечним договором, іпотекодержатель має право вимагати дострокового виконання основного зобов’язання, а в разі його невиконання — звернути стягнення на предмет іпотеки, якщо інше не передбачено законом.

У разі порушення іпотекодавцем обов’язків щодо збереження чи страхування предмета іпотеки іпотекодержатель може скористатися правами, визначеними згідно з частиною першою цієї статті, або вжити заходів для збереження чи страхування предмета іпотеки у власних інтересах та за власний кошт. Іпотекодавець зобов’язаний негайно на вимогу іпотекодержателя відшкодувати останньому всі витрати, понесені у зв’язку з вжиттям заходів щодо збереження та страхування предмета іпотеки.

Правочин щодо відчуження іпотекодавцем переданого в іпотеку майна або його передачі в наступну іпотеку, спільну діяльність, лізинг, оренду чи користування без згоди іпотекодержателя є недійсним.

Враховуючи всі порущення, що були допущені ТОВ «Укрполіскорм», ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «УКРАЇНСЬКА ІННОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ» ініціювало звернення до Києво – Святошинського районного суду Київської області з позовами до ряду  фізичних осіб-власників квартир, що знаходяться у ЖК «Софія Київська» , яким незаконо було здійснено відчуження предмету іпотеки, про звернення стягнення на квартири в рахунок погашення заборгованності ТОВ «Укріполіскорм» перед ТОВ «УКР/ІН/КОМ».Вже подано дев’ять позовів до власників квартир. Протягом двох місяців планується подача ще близько двухсот.

поділитись: